Рішення про формат зустрічі з Президентом Віктором Януковичем прийматимуть лідери трьох опозиційних фракцій. Про це заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк. 

Він вважає, що на цій зустрічі мають бути порушені, зокрема, питання про виконання критеріїв, необхідних для підписання Угоди з ЄС: звільнення Юлії Тимошенко, прийняття рішень щодо одночасного призначення виборів у п’яти проблемних округах та місті Києві разом з іншими достроковими виборами на 27 жовтня, діяльності ЦВК і негайне внесення урядом України до парламенту нового закону про прокуратуру.
А лідер партії «УДАР» Віталій Кличко заявив: Президент Янукович, як гарант Конституції, повинен виконати свій обов’язок, прийти в парламент і виступити з посланням про стан внутрішньої і зовнішньої політики. А потім почути виступи від фракцій і зробити висновки.
Водночас, як повідомляє прес-служба «УДАРу», Кличко підкреслив, що сьогодні необхідно зняти з порядку денного питання, які роз’єднують країну і суспільство. Та зосередитися на виконанні всіх передумов для підписання Угоди про Асоціацію з ЄС.