Найближчим часом Кабінет Міністрів створить робочу групу, яка займатиметься проблемами національного судноплавства. До її розширеного складу увійдуть народні депутати Сергій Тігіпко і Світлана Фабрикант. Про це повідомили в прес-службі Партії регіонів.
А днями Світлана Фабрикант зустрілася з віце-прем’єр-міністром України Олександром Вілкулом.
— Я дуже позитивно оцінюю підсумки нашої робочої зустрічі. Уряд почув усі пропозиції й готовий робити конкретні кроки в розробці стратегії національного судноплавства. До складу робочої групи при Міністерстві інфраструктури увійдуть найкомпетентніші й найпрофесійніші фахівці. Одним з перших буде розглянуто питання доцільності процедури банкрутства Державної судноплавної компанії «Чорноморське морське пароплавство». Переконана, що в нинішніх умовах відродження українського флоту — це пріоритет національної безпеки України, потужний стимул для економіки й зовнішньополітичного іміджу країни в цілому, — зазначила Світлана Фабрикант за підсумками зустрічі.
 
ДО РЕЧІ
 
Благодійна організація «Фонд допомоги морякам «Ассоль», ініціаторами створення якої є народні депутати С. Тігіпко і С. Фабрикант, постійно розв’язує проблеми українських моряків, які виявилися покинутими за кордоном нечесними іноземними судновласниками. Коли Україна почне розвивати власний національний флот, такі ситуації не матимуть місця.