Українці продемонстрували справжній чоловічий характер! Залишившись вдесятьох, вони витримали такий важкий удар долі, а потім забили гол, приголомшивши суперника. Потім додали ще. Опонентам нічого не залишалося, як панікувати. Тоді і їх почали видаляти з поля. І вже ті, хто нещодавно був у незавидному становищі, стали володіти ситуацією.

У підсумку збірна Україні на виїзді спромоглася розгромити команду Чорногорії, чого практично нікому не вдавалося зробити. Тепер за втраченими очками «синьо-жовті» зрівнялися зі свої декласованим суперником. Але календар у тріумфаторів, мабуть, найпростіший з усіх учасників групи H. Попереду у нашої команди домашні поєдинки з Англією та Польщею, а також дві зустрічі з Сан-Марино. При добрій підготовці, самовідданості футболістів збірна України має певні шанси пробитися до фінальної частини чемпіонату світу в Бразилії-2014 навіть з першого місця. Однак сплюнемо тричі, щоб не наврочити...
Кілька слів про сам поєдинок у Подгориці. Господарі кинулися вперед за свистком рефері. Гості грали другим номером і кілька разів створили гострі моменти, котрі організовували Ярмоленко, Зозуля, Гармаш, Коноплянка. Але не щастило, та й воротар рятував.
Та заради справедливості варто сказати, що й чорногорці змарнували не одну нагоду забити. А далі ще тривожніше — Зозуля отримав червону картку. Спровокували Романа в центрі поля, а він не стримався. Після легкого удару по нозі в неігровому епізоді дніпропетровець вдарив суперника ліктем по корпусу, а той схопився за... обличчя. Важко тоді було сподіватися навіть на мінімальну перемогу.
Та наші хлопці зуміли героїчно забити вдесятьох! Ярмоленко приклався здалеку, воротар відбив перед собою, а Гармаш блискуче зіграв на випередження і холоднокровно відправив м’яча у ціль.
Потім рефері вилучив Волкова, і вже в рівних складах підопічні Михайла Фоменка відчули полегшення. Та й заколотили ще одну «банку» розгубленому суперникові. Знову добре попрацював Ярмоленко: динамівець на правому фланзі зібрав біля себе кількох оборонців суперника і зробив точну передачу на Коноплянку, котрий в один дотик влучно пробив низом у дальній кут воріт — 2:0!
Тоді ще більше здали нерви у чорногорців, і їх покарали ще одним вилученням.
А потім Федецький пробив із правого флангу майже з нульового кута. Цей гол нагадав влучення Марка ван Бастена у фінальному матчі Євро-1988 Нідерланди — СРСР.
А під завісу цього кошмару для збірної Чорногорії Роман Безус, котрий вийшов на заміну в компенсований час, пробіг із м’ячем чималу відстань, продемонстрував індивідуальну майстерність, обіграв кількох опонентів і в бразильському стилі ефектно перекинув м’яча через воротаря. Це був перший гол динамівця за збірну в офіційному поєдинку — 4:0!
Отже, Україна просто знищила лідера групи, вийшовши з важкої психологічної ситуації, котра склалася під час матчу.
Фото Євгена КРАВСА (з Подгориці, спеціально для «Голосу України»).
12-й гравець збірної України.
Едмар на перемогу попрацював відмінно.