У неділю, 9 червня, акція «Вставай, Україно!» відбулась у Хмельницькому (на знімку). Очолюваний лідерами парламент-ських фракцій Арсенієм Яценюком («Батьківщина») та Олегом Тягнибоком («Свобода») марш опозиції розпочався з площі біля кінотеатру імені Тараса Шевченка і завершився мітингом на майдані Незалежності, де розташована Хмельницька облдержадміністрація. Ще до початку акції стало відомо, що лідера «УДАРу» Віталія Кличка у Хмельницькому не буде.

Звертаючись до хмельничан, А. Яценюк наголосив, що політичні права — це насамперед право вибору, коли не продають свій голос, коли голоси виборців не фальшують, коли вибори не скасовуються, коли депутата, який не виправдав сподівань виборців, можна відкликати і притягнути до відповідальності.
Очільник «Свободи» Олег Тягнибок заявив: «Ми в жодному разі не повинні опускати руки, а маємо боротися до кінця, бо наша боротьба — справедлива. Ми боремося за своє, ми прагнемо справедливості і правди».
Акція «Вставай, Україно!» у Хмельницькому обійшлася без жодних сутичок і конфліктів. За оцінками управління МВС, у заходах узяли участь менш як дві тисячі осіб. Натомість у партійних осередках опозиціонерів переконані, що до протесту долучилися вчетверо більше хмельничан.
До речі,  журналістам, які висвітлювали подію, роздали яскраві світловідбиваючі жилети із написом «Преса», котрі одразу можна помітити в натовпі.
Хмельницький.
Фото автора.