Народний депутат України із фракції Партії регіонів Ігор Шаров (на знімку) в депутатському запиті до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова звертається із проханням передбачити державне фінансування (за рахунок капітальних вкладень та коштів державного фонду регіонального розвитку будівництва та ремонту) низки об’єктів у Кіровограді, які потребують відновлення. Ремонтні роботи на них розпочалися, але не завершено через брак коштів.
Зокрема, парламентарій висловлює занепокоєння щодо потреби капітального ремонту міського соціального гуртожитку для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (вул. Тельмана, 75-г). Проектом, розробленим ПАТ «Кіровоградський Інститут Міськбудпроект», передбачено ремонт покрівлі з укладенням додаткового утеплювача, заміну дверей, вікон, підлог, утеплення зовнішніх стін та внутрішні опоряджувальні роботи, благоустрій прилеглої території тощо. Кошторисна вартість робіт із капітального ремонту об’єкта становить 2179 тисяч гривень. У 2012 році було профінансовано за рахунок субвенції з державного бюджету України 727,5 тисячі гривень. Станом на 1 січня 2013 року залишилося профінансувати 650 тисяч гривень.
Капітального ремонту також потребують проїзна частина по вулиці Орджонікідзе (від вул. Медведєва до вул. Тімірязєва), зливна каналізація по вулиці Андріївській в Кіровограді. Проекти реконструкції цих об’єктів затверджено ще в 2010 році, будівництво розпочато, однак не профінансовано в повному обсязі. Залишок кошторисної вартості станом на 1 травня 2013 року — 1443 тисячі гривень.
Ігор Шаров також звертає увагу Прем’єр-міністра Миколи Азарова на те, що потребують державного фінансування за рахунок Державного фонду регіонального розвитку ремонтні роботи в комунальному закладі «Навчально-виховне об’єднання «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І ступеня «Гармонія» імені Тараса Шевченка та центр позашкільного виховання «Контакт» (вул. В’ячеслава Чорновола, 15). Ця будівля — пам’ятка архітектури місцевого значення, де була розташована колишня земська управа. Проектом, розробленим ПрАТ «Інститут Кіровоградагропроект» за завданням Кіровоградської облдержадміністрації, передбачено ремонт даху, посилення міжповерхових перекриттів та крокв, заміну сходів, віконних блоків, підлог та декоративне фарбування. Кошторисна вартість будівництва становить 3661 тисячу гривень. У 2012 році за рахунок державної субвенції було профінансовано 2260,4 тисячі гривень. Залишок кошторисної вартості на 1 травня становив 1225 тисяч гривень.
ФАКТ 
Кіровоградська область у 2004 році стала ініціатором проведення експерименту із створення мережі соціальних гуртожитків для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Кірово-градський міський соціальний гуртожиток було створено першим на Україні рішенням Кіровоградської міської ради від 27 грудня 2005 року. Метою його створення є надання безплатного тимчасового житла особам із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 18 до 23 років. Гуртожиток розрахований на 20 осіб.