Футбол. Не за горами той час, коли українські клуби розпочнуть виступи в єврокубках сезону 2013/2014. Зокрема, харківський «Металіст, котрий вперше в своїй історії потрапив до Ліги чемпіонів, уже знає суперників по кваліфікації головного клубного турніру Європи.

Визначився попередній посів команд на третій кваліфікаційний раунд. Наш клуб — в списку сіяних. Серед можливих суперників харків’ян п’ять команд: ПАОК (Греція, Салоніки), «Зальцбург» (Австрія), «Нордшелланд» (Данія, Фарум), «Грасхоппер» (Швейцарія, Цюрих), «Зулте Варегем» (Бельгія).
Жеребкування цього етапу відбудеться 19 липня. Перші матчі призначено на 30—31 липня, а поєдинки у відповідь гратимуть 6—7 серпня.
Звичайно, наставник «Металіста» Мирон Маркевич (на знімку) та його підопічні переживають приємні часи. Але вони думають про серйозні іспити на новому, значно вищому рівні єврозмагань. Немає сумніву, що колектив сумлінно і наполегливо готуватиметься до наступних баталій.
— Перед командою тепер стоять високі завдання. Які ланки необхідно підсилити особливо? — запитали Мирона Богдановича.
— Всі.
— У завершальному матчі чемпіонату у Львові проти «Карпат» у вашому складі дебютував молодий нападник Артем Радченко. Які ваші враження від його гри?
— Непогано, як на 18 років. Трохи хвилювався. Старший на рік півоборонець Олександр Андрієвський також вдало вийшов на заміну. Все в їхніх руках. І, можливо, вони колись стануть основними виконавцями в нашій команді.
— Як готуватиметеся до нового сезону?
— Відпустка у нас коротка, вона промайне швидко. Вже 17 червня вирушаємо до Трускавця на перший збір, котрий триватиме одинадцять днів. Потім поїдемо до Австрії. Щороку проводимо там підготовку.
— Не хвилюєтеся, що суд в Лозанні відбере у вас 9 очок?
— Я про це не думаю. Вже 5 років тягнеться ця справа. Ситуація неприємна і вже всім набридла. Нема про що говорити.
— Львів — ваше рідне місто. Ходять розмови щодо вашого можливого повернення до «Карпат»...
— У тренерській долі всяке трапляється. Але протягом найближчих чотирьох років я пов’язаний контрактом із «Металістом».
Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.
Фото Євгена КРАВСА.