Голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь віддав розпорядження сумській міліції негайно посилити охорону заводу «Центролит», а виконавчу службу зобов’язав терміново по опису перевірити наявність заставного майна. Це сталося під час останньої обласній колегії, яка відбулася 30 травня цього року в присутності кількасот осіб.
Нагадаємо, у квітні рішенням господарського суду Сумської області щодо ПАТ «Центролит» було розпочато ліквідаційну процедуру, а підприємство визнано банкрутом. Та, схоже, навіть «мертвий» завод має притягальну силу.
За словами Ю. Чмиря, останнім часом ситуація навколо заводу набула кримінального характеру. Він заявив, що дехто, прикриваючись різними столичними мандатами і ксивами, заявляються на підприємство і починають викручувати руки арбітражному керуючому: погрожують йому фізичною розправою та вказують, яке майно той має таємно готувати до вивезення з підприємства.
Керівник області також розповів про телефонну розмову з головою правління Ощадбанку України Сергієм Подрєзовим — основним кредитором «Центролиту». За його словами, він прямо заявив банкіру: якщо його підлеглі й надалі займатимуться провокаціями, спрямованими на повне знищення підприємства, «...то ми там покладемо їх всіх...»
Цікаво, після цього попередження столичні рекетири вгамують свої непомірні апетити?
 
Сумська область.