У Верховній Раді збирають підписи народних депутатів за проведення позачергового пленарного засідання. Про це повідомив журналістам голова Регламентного комітету Верховної Ради Володимир Макеєнко (Партія регіонів). Він не виключив, що позачергове засідання парламенту може відбутися не в сесійній залі, а в іншому приміщенні.
«Регламент дозволяє проводити засідання парламенту в іншому приміщенні за рішенням Верховної Ради, але не виписано, в який спосіб приймається це рішення — чи руками, чи кнопками», — сказав він.
Макеєнко заявив, що він не розуміє, чому опозиція знову блокує роботу парламенту. «Чому зірвали домовленості, які ми прописали в Регламенті — про особисте голосування? Чому зірвали голосування про суддів, які приїхали з усієї України? Ми впевнені, що питання глибше і послання Президента — лише привід для блокування. А головна причина в тому, що в опозиції немає єдиного кандидата на міського голову Києва, немає єдиного кандидата на наступні президентські вибори, якого обіцяли назвати 18 травня. У нас усе чітко: «На столицю — Олександр Попов, на Президента — Віктор Федорович Янукович».
Голова Регламентного комітету нагадав процедуру скликання позачергового засідання Верховної Ради: спочатку треба зібрати підписи народних депутатів. За словами Макеєнка, нині такі підписи збирають. Позачергове засідання парламенту може бути скликано упродовж наступних трьох днів, потім необхідно погодити порядок денний. Після чого Голова Верховної Ради озвучує дату проведення позачергового пленарного засідання, яких в історії Верховної Ради за сім скликань було дуже багато.
«Це нормальна практика. Ми діятимемо згідно з Регламентом та Конституцією. А Регламент дозволяє проводити засідання в іншому приміщенні за рішенням Верховної Ради. Це може бути будь-яке приміщення Верховної Ради», —зауважив Макеєнко.