Вечірнє засідання 6 червня

Попри те, що опозиція продовжувала блокування парламентської трибуни та президії, Голова Верховної Ради Володимир Рибак із гостьової ложі оголосив про закриття ранкового засідання та запропонував народним депутатам реєструватися для участі у вечірньому. Після того, як на табло висвітилося, що в залі зареєструвався 341 народний депутат, головуючий відкрив вечірнє засідання та запропонував розглянути низку постанов про обрання суддів.
У сесійній залі почалося протистояння, тож першу постанову про обрання суддів підтримали тільки 213 народних депутатів. «Не хочете голосувати — не голосуйте, але не заважайте тим, хто хоче працювати», — заявив В. Рибак та оголосив про вихід із фракції «Батьківщина» народних депутатів Володимира Купчака та Вячеслава Кутового. «Бачите, до чого призводить блокування», — сказав він.
Наступні декілька постанов про обрання суддів набрали необхідні 226 голосів, однак опозиціонери, звинувативши представників більшості у неособистому голосуванні, спробували прорватися до гостьової ложі, з якої головуючий вів засідання. У цьому протистоянні чергова постанова набрала тільки 203 голоси, тож В. Рибак закрив вечірнє засідання.
Під час брифінгу керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що у п’ятницю депутати прийдуть до сесійної зали, але якщо опозиція продовжить блокування Верховної Ради, то регіонали шукатимуть інші варіанти для роботи. «Представники опозиції кажуть, що блокуватимуть трибуну, але ми завтра готові прийти до сесійної зали на роботу. Захочуть працювати — будемо працювати, а якщо вони не захочуть, то ми знайдемо варіант, як проголосувати за проекти законів, які є в порядку денному», — сказав він.
Коментуючи звинувачення опозиції, що деякі регіонали голосували неособисто, О. Єфремов заявив, що це робилося свідомо. «Ми голосували один за одного і це було свідоме рішення. Я можу офіційно заявити, що всі депутати фракції Партії регіонів були в залі, крім тих, хто хворіє, їхніх карток у гніздах для голосування не було. Та коли нас блокували і висмикували картки, то хтось повинен був стримувати, тому голосували один за одного», — пояснив він та додав, що цього дня «у відрядження до парламенту за державний кошт зі всієї України з’їхалися судді, але з’ясувалося, що хтось не хоче працювати, чого допускати не можна».
Натомість лідер «Свободи» Олег Тягнибок заявив, що опозиція вимагатиме переголосування ухвалених з порушенням вимог Регламенту постанов про обрання суддів та відставки голів Регламентного комітету і Лічильної комісії. «Голова Регламентного комітету, я маю на увазі Макеєнка, дозволяє собі голосувати за інших депутатів, тоді як він, навпаки, має стежити за особистим голосуванням. І голова Лічильної комісії Олійник робить те саме», — заявив він.
Після закриття вечірнього засідання в кулуарах парламенту також відбувся брифінг членів фракції «Батьківщина» Володимира Шкварилюка, Ольги Сікори, Василя Гладія, Валерія Лунченка та Анатолія Диріва, котрі заявили, що за вихід з фракції їм пропонували по 3—5 мільйонів доларів.
Регіонал Михайло Чечетов, коментуючи заяви членів фракції «Батьківщина» про спроби підкупу, охарактеризував це як намагання зробити гарну міну при поганій грі. «Вони намагаються зробити гарну міну при поганій грі, адже всі знають, що завжди, починаючи іще з Тимошенко, до фракції набирали людей за гроші, проте гроші — це не той матеріал, який може зцементувати команду. При цьому зі списку було викинуто таких ідеологічних бійців, як польові командири Майдану Стецьків і Філенко, викинуто Шкіля... Де вони зараз? Їх не взяли! І хоч ми до них можемо по-різному ставитися, бо це наші ідеологічні противники, але те, що це бійці — факт. Натомість понабирали тих, хто приходить і йде. Це — по-перше. А, по-друге, чимало членів фракції «Батьківщина» прийшли до парламенту, щоб працювати, та замість цього їм доводиться битися чи блокувати. Тож саме такий деструктивний стиль роботи і виштовхує людей із фракції», — сказав він. При цьому М. Чечетов наголосив, що регіонали не мають жодного відношення до того, що деякі народні обранці покидають фракцію «Батьківщина». «Вони не до нас йдуть — вони просто йдуть від них», — заявив він та спрогнозував, що найближчим часом 20—30 колишніх членів «Батьківщини» можуть створити своє депутатське об’єднання.