У Полтаві після масштабної реконструкції урочисто відкрили міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Працювати він почав 2008 року, але тоді мав лише 4 кімнати, а загальна корисна площа для оздоровчо-лікувальних процедур і занять становила 300 квадратних метрів. З оновленням цю площу розширили у більш ніж 4 рази. Тож тепер у цьому двоповерховому будинку є всі умови для соціальної реабілітації дітей із особливими потребами віком від 2 до 18 років. Зали лікувальної фізкультури та фізіотерапії, відділення бальнеології, арт-студія, кімнати для освоєння соціально-побутових навичок і психологічного розвантаження та інші обладнано сучасними пристроями.

Усе це дасть змогу вихованцям центру не лише зміцнювати здоров’я, а й розвиватися, позбавлятися певних страхів, комплексів і, власне, забувати про свій статус інваліда. Бо ж тут їх навчать, скажімо, правильно і безпечно користуватися пральною машиною, мікрохвильовою піччю й іншою складною побутовою технікою та навіть випікати смакоту. На реконструкцію центру з різних джерел фінансування витрачено близько 5 мільйонів гривень. Ще мільйон додатково на придбання обладнання надало Міністерство соціальної політики. Для перевезення вихованців із особливими потребами купили також спеціальний мікроавтобус. Усі послуги дітям надаватимуть тут безплатно.

Полтава.

На знімку: міністр регіонального розвитку, житлового будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник (другий зліва) знайомиться з умовами центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

 

Фото Сергія ПУСТОВІТА (Укрінформ).