На обліку в управліннях-службах у справах дітей перебуває 1 782 сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. З них майже півтори тисячі виховують опікуни, у прийомних сім’ях або дитячих будинках сімейного типу. З початку року було всиновлено 14 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (з них 13 громадянами України, один — іноземцями), створено 10 прийомних сімей та два дитячі будинки сімейного типу, в які влаштовано 15 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У вже наявні прийомні сім’ї та будинки сімейного типу влаштовано ще дев’ятеро дітей.
«На сьогодні п’ять дніпропетровських сімей, які хочуть створити прийомні сім’ї, вже пройшли навчання при обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, — зазначають в управлінні. — Нині вони підбирають дітей на виховання».
Як розповіли кореспонденту «Голосу України» в управлінні, нині на обліку перебуває 792 дитини, які виховуються в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах. «Для нас дуже важливо, щоб діти з таких сімей не стали сиротами, — підкреслила начальник управління Алла Литовченко. — Ми надаємо підтримку та допомогу в оформленні документів, оздоровлюємо малечу, робимо все, щоб дитина могла повноцінно розвиватися».
Дніпропетровська область.