Якщо блокування Верховної Ради триватиме і буде прийнято рішення про проведення позачергового засідання парламенту в іншому приміщенні, фракція КПУ візьме в ньому участь. Про це в коментарі «Голосу України» заявив лідер фракції КПУ Петро Симоненко.

«Якщо не даватимуть можливості працювати, ми перейдемо в інше приміщення, — сказав Симоненко. — Сьогодні треба все зробити, щоб люди розібралися, хто насправді ті, хто блокує. Спочатку вони говорили про кнопку — де та кнопка? Потім про вибори в Києві — де ті вибори? Тепер говорять, що Президент повинен їм сказати, як він бачить розвиток країни. А тим часом опозиція дружно голосує з регіоналами за олігархічні закони».
За словами Симоненка, спочатку треба проаналізувати, що реально сьогодні відбувається в країні та у Верховній Раді, коли частині депутатів не дають працювати. «Ми теж готові ставити запитання Президентові, але йдеться про інше — давайте використаємо всі можливості Верховної Ради, щоб вона визначила пріоритети», — зауважив лідер КПУ. 
Водночас він наголосив, що фракція комуністів налаштована на конструктивну роботу і запропонувала пакет серйозних антикризових законопроектів.