Прикордонники разом з митниками у пункті пропуску «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, вчергове запобігли переміщенню через державний кордон заборонених засобів. Лише за добу вони вилучили понад 200 психотропних пігулок, повідомили у прес-службі Чопського прикордонного загону.
Увагу охоронців кордону привернув мікроавтобус «Фольксваген» з українськими номерними знаками, яким кермував наш співвітчизник. Під час проведення поглибленого огляду його особистих речей і було виявлено приховані медичні препарати психотропної дії: трамадол (20 капсул) та лоразерам (50 пігулок).
Ще 49 психотропних таблеток фронтіну перевозив у кабіні своєї вантажівки громадянин Угорщини. Їх знайшла оглядова група під час перевірки на наявність предметів, заборонених для вільного переміщення через кордон.
Психотропні препарати транспортують не лише автомобільним, а й залізничним транспортом. Це підтвердили прикордонники відділу «Чоп», які під час здійснення контролю потягу Будапешт—Москва спільно з митниками виявили у нашого співвітчизника, який повертався додому, 86 пігулок фронтіну.
Усі медпрепарати вилучено згідно зі встановленим порядком.