Віктор Шемчук один день прослужив на Яворівському полігоні
П’ятого червня з 9.00 до 17.00 екс-народний депутат попереднього скликання, а нині голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шевчук прослужив на Яворівському полігоні (на знімку). Вранці біля центру підготовки водолазів Академії Сухопутних військ вишикувалась група військових. Серед яких не всі впізнали підтягнутого візитера у військовому камуфляжі, з хорошою виправкою.
— Пане Вікторе, ми подумали, що це заступник командуючого, — кажу голові Львівської ОДА.
— А це цілий командуючий, — жартома відповідає Віктор Шемчук.
Знайомство з військовими буднями Віктор Шемчук розпочав з центру підготовки водолазів. Курсанти продемонстрували сучасне обладнання, яке дає можливість занурюватися до 60 метрів. Поряд танкісти вчилися обминати водні рубежі, доповнюючи загальну картину, що з доланням будь-яких перешкод на полігоні все в порядку.
Наступний рубіж — центр підготовки офіцерів аеромобільних військ. Курсанти відточували майстерність стрибків із парашута на тренажерах. Голова ОДА Віктор Шемчук всюди старався зав’язати розмову з військовослужбовцями. За простими, на перший погляд, запитаннями було намагання зблизька побачити, чим живе нині українське військо.
Далі шлях проліг на стрільбище. Віктор Шемчук, одягнувши бронежилет та каску, разом із військовими вправлявся у стрільбі по мішенях.
Завершилося знайомство з полігоном на командному пункті, де продемонстрували стрільбу реактивними снарядами по цілях.
А під час вечері у центрі підготовки миротворців підбили підсумки. Кращих нагородили грамотами за влучну стрільбу. Виступили творчі колективи. Військові продемонстрували, що не тільки можуть добре тренуватися, а й гарно відпочивати.
Голова ОДА Віктор Шемчук подякував начальнику Академії Сухопутних військ генерал-лейтенанту Павлові Ткачуку за бездоганно організований навчальний процес та зразкове утримання міжнародного полігона.
Новий керівник регіону вже не вперше рветься в ближній бій, демонструє свою відкритість і готовність до діалогу з усіма. Відчувається, що після парламентської роботи чоловік заскучав за конкретними справами.
Вікторові Шемчуку вдалося вирішити кілька складних питань для Львівщини. Він наполіг, щоб не закрили відомий на всю країну Львівський університет ветеринарної медицини. А ще добився, що за поганий стан доріг звільнили керівника облавтодору.
Під час зустрічі зі студентами-політологами Віктор Шемчук ще раз продемонстрував, що не боїться говорити правду, і заявив, що в Україні справді існує лобізм територій, бо області, які становлять електоральну основу нинішньої влади, отримують з бюджету більше коштів, ніж решта.
«Але, — сказав Віктор Шемчук, — мені корона з голови не впаде, коли буду в Києві просити гроші для регіону, на жаль, доводиться виступати і в ролі жебрака».
Звичайно, новий керівник регіону ще не скоро вникне в усі проблеми, але він наполегливо вчиться і незабаром сам дізнається, чому так мало грошей у місцевих бюджетах, чому не комфортно бізнесу на Львівщині, хоча радники стверджують, що все навпаки і підприємці просто жирують.
 
Львівська область.
Фото Євгена КРАВСА.