До наймасштабніших за останні роки спільних навчань, які провели в Сумській області Державна служба з надзвичайних ситуацій, Міністерство оборони, Державне агентство лісових ресурсів, долучилися й кіровоградські рятувальники. Вони відпрацьовували дії міжвідомчого угруповання сил з ліквідації аварії на промисловому та хімічно небезпечному об’єктах, наслідків дорожньо-транспортної пригоди, а також — під час гасіння лісової пожежі та аварійного приземлення літака. І все це було б неможливим без активної участі бійців системи ДСНС з центрального регіону України.

Оцінюючи навчання, Віктор Янукович подякував рятувальникам за роботу і наголосив на тому, що наразі в Україні триває процес удосконалення служби цивільного захисту, та зазначив, що подібні навчання проводитимуться систематично. Також Президент підкреслив, що найголовніше для держави — це безпека громадян і потрібно вміти оперативно реагувати на будь-які надзвичайні ситуації. Залучення Збройних Сил України до ліквідації наслідків аварій має бути системним завданням.

З майже 400 осіб, які взяли участь у навчаннях, 70 було з Кіровоградського гарнізону. З цього самого регіону прибуло 14 одиниць інженерної, автомобільної і спеціальної техніки. Саме кіровоградські рятувальники розгорнули пересувний пункт управління та табір життєзабезпечення.

Уперше під час проведення подібних заходів було встановлено і польову церкву. В умовах надзвичайної ситуації в людей може виникнути потреба в підтримці духівника, молебні чи сповіді.

Як відзначив голова ДСНС України Михайло Болотських, кіровоградці поставилися до підготовки й участі в масштабних навчаннях з усією відповідальністю. Керівник служби високо оцінив професійний рівень рятувальників, висловив подяку начальнику УДСНС у Кіровоградській області Віктору Федорчаку та підпорядкованому йому особовому складу за високий рівень професіоналізму та якісну фахову підготовку.

ФАКТ

За тактико-спеціальними навчаннями, які проводили на території полігону Міжрегіонального центру швидкого реагування Держслужби з надзвичайних ситуацій у селі Гаї, спостерігали Президент України Віктор Янукович, віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, міністр оборони Павло Лебедєв, голова Держлісагентства Віктор Сівець, а також начальники територіальних підрозділів та навчальних закладів Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

 

Під час ліквідації умовної надзвичайної ситуації.

Фото прес-служби УДСНС у Кіровоградській області.