Після повернення Президента України з відрядження до Сербії Голова Верховної Ради зустрінеться з Віктором Януковичем і запросить його до парламенту виступити з Посланням до Верховної Ради та українського народу. Але за умови, якщо опозиція пообіцяє толерантно поводитися та з повагою вислухати главу держави. Про це Володимир Рибак заявив на брифінгу в парламенті. Наступного понеділка він має намір зібрати лідерів фракцій на чергову нараду для консультацій.
Голова Верховної Ради також висловився за розробку нового закону про Центральну виборчу комісію та створення робочої групи з представників усіх фракцій для опрацювання цього закону.
В. Рибак наголосив, що діяв згідно із законом, оголосивши про припинення повноважень тимчасової слідчої комісії щодо порушень на парламентських виборах 2012 року, оскільки ТСК не працювала і жодного разу не зібралася.
Голова Верховної Ради не виключив можливість проведення сесії парламенту в іншому приміщенні, якщо опозиція продовжуватиме блокування роботи парламенту, хоча де саме, не уточнив. Водночас підкреслив, що він цього не хоче. «Я не хочу проводити сесію в іншому приміщенні, але ситуація дуже непроста», — сказав В. Рибак.
При цьому глава парламенту додав, що коли він зайшов до сесійної зали поспілкуватися з депутатами, то до нього звернулося декілька парламентаріїв, повідомивши, що вони хочуть вийти з опозиційних фракцій, щоб не брати участі в блокуванні.
В. Рибак наголосив, що на сьогодні у Верховній Раді немає нез’ясованих питань. Усі питання, які порушувала опозиція, розглянуто.