Відповідні законопроекти депутати розглянуть у вересні-жовтні
Голова Верховної Ради України Володимир Рибак висловлює щиру подяку керівництву Польщі за підтримку євроінтеграційних прагнень України. На цьому глава парламенту наголосив під час зустрічі з Маршалком Сенату Республіки Польща Богданом Борусевичем.
«Ми висловлюємо щиру подяку керівництву Республіки Польща за підтримку України перед самітом у Вільнюсі й сподіваємося на підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом», — сказав В. Рибак.
За його словами, нині одним із ключових питань взаємодії наших держав є питання європейської інтеграції, зокрема, надання співробітництву України з ЄС практичного виміру. Європейська інтеграція, заявив він, визначена головним питанням у щорічному посланні Президента України до парламенту. У цьому контексті він подякував європейським колегам за підтримку нашої держави на шляху євроінтеграції з усіх питань європейської тематики.
Україна, зазначив В. Рибак, послідовно виконує свої зобов’язання перед ЄС, і на це спрямовані зусилля усіх гілок влади. Зокрема, наголосив він, Верховна Рада ухвалила практично всі законодавчі акти з «євроінтеграційного пакета».
Своєю чергою, Маршалок Сенату Республіки Польща зазначив, що підписання Угоди про асоціацію Україна—ЄС «є головним моментом і для України, і для Польщі».
Водночас Б. Борусевич закликав український парламент прискорити роботу над реформуванням системи прокуратури і виборчим законодавством, оскільки, за його словами, «необхідний час, аби ЄС оцінив досягнення України». За його словами, прискорення цієї роботи «було б важливим аргументом для ЄС».
Голова Верховної Ради повідомив, що парламент за сприяння ПАРЄ та Венеціанської комісії наполегливо працює над внесенням відповідних змін до законодавства, і висловив сподівання, що, зокрема, новий закон про прокуратуру та зміни до виборчого законодавства Верховна Рада розгляне у вересні-жовтні ц. р. «Думаю, ми виконаємо свої зобов’язання перед ЄС», — додав В. Рибак.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
ДОСЛІВНО
Голова Верховної Ради Володимир Рибак: «Питання європейської інтеграції об’єднало всі політичні сили у парламенті, який нині працює у штатному режимі».
Богдан Борусевич та Володимир Рибак.