В Опозиційному блоці з «великою надією» сприймають ту першу інформацію, яка надходить про досягнуті в Мінську домовленості щодо мирного врегулювання конфлікту. Про це заявив на брифінгу в парламенті заступник голови фракції Опозиційного блоку Олександр Вілкул. «Є розуміння того, що конфлікт може бути вирішений тільки мирним, дипломатичним шляхом і в жодному разі не військовим», — наголосив парламентарій.
О. Вілкул відзначив, що в Опозиційному блоці вітають домовленості про припинення вогню, обмін військовополоненими, припинення економічної блокади Донбасу та інші.
Депутат нагадав, що Опозиційний блок спрямував подання до Конституційного суду щодо скасування соціальних виплат на Донбасі, хоча ще не призначена дата його розгляду. А нині в судах розглядається декілька позовів донецьких пенсіонерів стосовно невиплати пенсій. О. Вілкул повідомив, що 11 лютого Адміністративний окружний суд Києва за позовом донецької одинокої пенсіонерки Ніни Іванової виніс рішення, яким скасував ті пункти постанови Кабінету Міністрів України, які припиняють виплату пенсій, і за рішенням суду пенсіонерці мають виплатити пенсію з листопада. На думку депутатів із фракції Опозиційного блоку, якщо це рішення не буде заблоковано Вищим адміністративним судом, то, за словами О. Вілкула, «дасть змогу повернути лояльне ставлення тих мільйонів громадян, які стали заручниками військового конфлікту на Донбасі».
Наталія Королевська додала: «Те, що суд став на бік громадян, — це сподівання на те, що мільйони людей на Донбасі отримають пенсії, і цим самим буде знято соціальну блокаду».