«Знай наших!» — cаме це заявляють, посміхаючись, жителі Новоукраїнки після того, як почують прізвище Ютиш.

На чемпіонаті Європи з гирьового спорту серед ветеранів, який нещодавно відбувся у Криму, майстер спорту СРСР Олег Ютиш представляв Кіровоградську область і Україну разом із п’ятьма земляками — майстрами спорту Володимиром Шереметом (Долинська) та Іваном Гольшою (Бобринець), кандидатами в майстри Сергієм Костецьким (Бобринець), Михайлом Новуром (Оникієве Маловисківського району), Миколою Марфулою (Соснівка Олександрівського району). Змагалися з представниками Російської Федерації, Казахстану, Польщі, Німеччини та Білорусі.
Загалом шість спортсменів Кіровоградщини виграли на помостах Керчі, де проходили змагання, шістнадцять медалей різного ґатунку. Три золоті нагороди привіз із південного міста в Новоукраїнку Олег Ютиш, «за сумісництвом» — майор міліції Новоукраїнського РВ УМВС України в Кіровоградській області. В категорії до 60 кг він став чемпіоном Європи та України.
Старший інспектор дозвільної системи сектору охорони громадського порядку міліції громадської безпеки Олег Ютиш — гордість новоукраїнських правоохоронців. Своє захоплення гирьовим спортом перейняв від батька — Вілія Ютиша — майстра спорту СРСР, багаторазового переможця і призера чемпіонатів світу та України з гирьового спорту.
За словами новоукраїнського силача, своїми перемогами він завдячує не лише власній наполегливості та фізичній витривалості, а й підтримці колег по роботі та керівництва, управління ФСТ «Динамо», які своїм турботливим та професіональним ставленням до розвитку фізичної культури і спорту сприяють підняттю престижу органів внутрішніх справ.
Варто сказати, що на зазначених змаганнях був успішним виступ усіх ветеранів-гирьовиків Кіровоградської області. У категорії 55—59 років переміг капітан команди, викладач Бобринецького технікуму сільського господарства ім. Василя Порика Іван Гольша. Чемпіоном у категорії до 65 кг став керівник міського стадіону Долинської Володимир Шеремет. Впевнено переміг суперників з багатьох країн і наймолодший ветеран — тренер Олександрівської ДЮСШ Микола Марфула.
Кіровоградська область.
 
Кіровоградські силачі.
 
Новоукраїнський чемпіон із черговими золотими нагородами.
Фото Олени КОМІСАРЕНКО та з сайту «Гре4ка».