У місті Свалява відбулися традиційні спортивні змагання «Веселі старти» за участі вихованців дитячих будинків сімейного типу та прийомних родин, батьків-вихователів і прийомних батьків. В області їх проводять з 2006 року і щоразу приурочують до Міжнародного дня захисту дітей.
Протягом дня майже дві сотні учасників разом із батьками-вихователями боролися за перемогу в естафетних змаганнях. У підсумку третє призове місце посіла сім’я Вербовських із Ужгородського району, друге — Варги з Тячівського, а перше місце виборола родина Майдичів із Великоберезнянського району.
— Хотів би привітати всіх, подякувати батькам, а дітям побажати люблячих родин, хорошого майбутнього. Закарпатська область — одна з найкращих у плані створення дитячих будинків сімейного типу. Над цим працюватимемо й надалі, щоб кожна дитина виховувалась у сім’ї, — звернувся до присутніх заступник голови ОДА Михайло Попович.
Спорт здружує малечу і загартовує.
Закарпатська область.
ДОВІДКОВО
У рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України в області триває робота щодо охоплення дітей, котрі залишилися без батьківського піклування, саме сімейними формами виховання. Уже цьогоріч на Закарпатті буде відкрито два нові дитячі будинки сімейного типу, а нині функціонують 36 ДБСТ (244 вихованців) та 60 прийомних сімей (106 дітей).