У Полтаві на стадіоні «Динамо» відбулися фінальні матчі та урочисте нагородження переможців першого етапу Всеукраїнського чемпіонату з дворового футболу на честь уславлених футболістів київського «Динамо» і збірної СРСР Андрія Біби та Володимира Мунтяна. Кращі команди і гравців нагороджували Андрій Біба та президент новоствореної Всеукраїнської національної федерації дворового футболу Ілля Кива. Ця федерація стала організатором турніру, який стартував саме в Полтаві. За три дні на поля для міні-футболу виходили 28 дитячих команд із багатьох районів області.

Юні футболісти виборювали першість у двох вікових групах: 9—10 і 11—12 років. Оскільки учасниками турніру були не тільки аматорські дворові команди, а й треновані професіоналами колективи спеціалізованих секцій та шкіл, перемоги здобули  підготовленіші представники обласного центру. Зокрема, у молодшій віковій групі — команда дитячо-юнацької спортивної школи імені Івана Горпинка «Метеор», у старшій — «Барвінок-Ворскла».
Як зазначив для «Голосу України» Андрій Біба, з такого «непафосного» дворового футболу починав свого часу не тільки він, а й практично всі видатні гравці. Тож ініціатива меценатів, ентузіастів, які прагнуть відродити в Україні масовий дитячий футбол, на його думку, заслуговує всілякої підтримки.
Водночас Ілля Кива повідомив, що вже наприкінці червня аналогічну першість розіграють між собою дитячі команди Київської області. Загалом нинішнього літа до чемпіонату з дворового футболу його організатори планують залучити представників п’яти регіонів нашої держави. Цьогорічні абсолютні переможці у своїх вікових групах визначаться у фінальних матчах, які влаштують до Дня Незалежності. Надалі ж ініціатори хочуть охопити патронованими федерацією змаганнями всі без винятку області країни. І сподіваються, що невдовзі вони стануть не менш популярними, ніж ігри на призи «Шкіряного м’яча» в часи юності дідусів сьогоднішніх дітлахів-футболістів.
Полтава.
 
На знімку: Андрій Біба з призерами турніру в Полтаві.
Фото автора.