Двадцятирічна Олена Лавренюк, яка з чотирьох років є соціальною сиротою, отримала ключі від будинку в селі Врублівка Романівського району (на знімку). Досі вона проживала  в Житомирському обласному соціальному гуртожитку. За кілька місяців народжуватиме дитину. Ініціатор купівлі будинку — організаційний комітет щодо вирішення соціальних і побутових проблем дітей-сиріт, який діє при райдержадміністрації.
Як повідомив голова РДА Олександр Чорноморець, придбати будинок допомогли місцеві меценати, зокрема керівники підприємств «ВІВАД-06», «Єлисейські поля», «Зоря» та «Полонне-Агро», а також депутат обласної ради Наталя Сич, яка опікується округом, до якого належить ця сільська рада. Серед кількох населених пунктів на території району було обрано саме Врублівку через діючі сучасний дитячий садок, амбулаторію й кілька підприємств, де Олена згодом матиме змогу працевлаштуватися.
У районі це вже другий випадок, коли спільними зусиллями громади за підтримки депутатів облради допомагають дітям-сиротам отримати житло, зазначив Олександр Чорноморець.
Житомирська область.
Фото Катерини ТАРАНОВСЬКОЇ.