У палаці Потоцьких презентували книгу видавництва «Літопис» «Leopolіs Consularі», яка присвячена історії іноземних консульських представництв у Львові.
За останні три століття 24 країни відкривали свої консульські служби у Львові. Першим консулом міста Лева в XVІІ столітті став італієць Антоніо де Масарі, венеціанський купець, який мав відстоювати інтереси своїх земляків.
Найактивніше консульства відкривали напередодні Першої світової війни. Так свої інтереси в цьому краї відстоювали провідні країни — Велика Британія, Німеччина, Франція, Італія, Нідерланди, Росія. Перед Другою світовою війною у Львові створили свої консульства навіть Перу та Японія.
Історія консульського Львова побачила світ завдяки праці науковців та керівника регіонального представництва МЗС України на Львівщині В’ячеслава Войнаровського. Тема виявилася невідомою, за винятком окремих фактів, тому довелося відправити сотні запитів до консульських та архівних установ.
Нині у Львові діють 18 консульських представництв, більшість з них — почесні, лише три генеральні — Польщі, Росії та Чехії.
Львів.