Підписання меморандуму про поглиблення взаємодії між Євразійською економічною комісією та Україною не вплине на євроінтеграційні цілі української зовнішньої політики. Про це заявив журналістам Президент України Віктор Янукович у Сумах.

За його словами, підписання Меморандуму є необхідним кроком, обумовленим і географічним положенням країни, і обсягом товарообігу з країнами—учасницями Митного союзу. На переконання Президента, Україна в жодному разі не повинна відмовлятися від уже традиційних ринків збуту вітчизняних товарів. «Ті зв’язки, які є, необхідно розвивати», — зазначив Віктор Янукович.

«Ми маємо товарообіг з країнами Митного союзу в 63 мільярди доларів. Треба розуміти, як його зберегти, як будувати ці стосунки, як побудувати таку модель, яка б створювала умови для зростання економіки. І саме на це спрямовані наші дії», — підкреслив глава держави.

Крім того, він повідомив, що найближчим часом розпочнеться реалізація близько 800 інвестиційних проектів із розвитку регіонів. Президент також зазначив, що у 2014 році кількість таких проектів збільшуватиметься. «Соціальна сфера і створення умов життя людей — це наші пріоритети і ми їх виконуватимемо», — підкреслив глава держави

Характеризуючи економічну ситуацію, Віктор Янукович зауважив, що найважчий період уже минув, зокрема, спостерігається поступове зростання економіки в окремих галузях, наприклад, у сільському господарстві та сфері послуг, на низькому рівні тримається інфляція.

 

Водночас, як повідомляє прес-служба Президента, глава держави акцентував увагу на тому, що в Україні готується державна програма розвитку футболу, яка передбачатиме створення мотивацій для залучення дітей до занять цим видом спорту.

ЦИТАТА

Віктор ЯНУКОВИЧ:

 

«Що стосується європейського розвитку — це в нас визначено в законі про засади внутрішньої і зовнішньої політики, а інтриги, які навколо цього роблять деякі політичні сили, — ми до них уже звикли».