Україна розраховує на подальшу співпрацю зі Сполученими Штатами Америки в рамках ОБСЄ з метою посилення безпеки у країнах цього об’єднання. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з директором Федерального бюро розслідувань Робертом Мюллером (на знімку), повідомляє прес-служба глави держави.

«Ми вдячні американській стороні за підтримку наших зусиль у напрямах врегулювання заморожених конфліктів, забезпечення контролю за звичайними озброєннями в Європі та боротьби з торгівлею людьми тощо. Розраховуємо на подальшу підтримку і співпрацю з урядом Сполучених Штатів у рамках ОБСЄ з метою посилення стабільності і безпеки на просторі відповідальності цієї організації», — сказав В. Янукович.

Глава держави нагадав, що з початку 2013 року Україна головує в ОБСЄ і визначила пріоритети свого головування в тісній співпраці з країнами—членами ОБСЄ. В. Янукович відзначив конструктивну співпрацю в цьому напрямі з Вашингтоном.

«Україно-американська взаємодія ефективно розвивається в багатьох сферах обопільної зацікавленості, — підкреслив Президент. — Більш як за двадцять років між нашими правоохоронними органами встановилися гарні традиції співпраці та комунікацій. Переконаний у наявності потенціалу для розширення такого співробітництва».

Президент наголосив, що Україна приділяє особливу увагу питанням боротьби з тероризмом. Останнім часом було прийнято низку нормативних документів, покликаних підвищити ефективність цієї роботи, службою безпеки розроблено всі нормативні документи, їх розглянуто на координаційному рівні і затверджено відповідним Указом Президента.

Глава держави відзначив, що Україна перебуває на завершальному етапі підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом у листопаді цього року. «Залишилася ще відповідна підготовча робота на цей період часу, і я сподіваюся, що ми її виконаємо й Угода буде підписана», — зазначив він.

У свою чергу директор Федерального бюро розслідувань Роберт Мюллер подякував Президенту України за допомогу, надану після вибухів на Бостонському марафоні.

Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).