Днями Катерині Дрюк — мешканці села Велика Павлівка Зіньківського району на Полтавщині — виповнилося 105 років. Із цієї нагоди у господу, де довгожителька живе разом із 81-річною дочкою та сім’єю внука, завітали керівники району і сільради, активісти місцевої організації ветеранів, родичі ювілярки.

Хоча зібрати за одним столом усю велику та, власне, унікальну за чисельністю представників останнього покоління родину не вдалося. Адже Катерина Калениківна народила шестеро дітей (двоє з них уже відійшли у вічність). Тож тепер має дев’ять онуків, 17 правнуків і 14 праправнуків! І це при тому, що після смерті чоловіка-фронтовика рано залишилася вдовою.

Нелегко доводилося їй самій піднімати на ноги діточок. Усе життя прожила в рідному селі, працювала в колгоспі. Пережила голодомор і воєнне лихоліття. Та ніколи не втрачала бадьорості духу й оптимізму, дуже любила співати.

Привітавши ювілярку, родичі та гості побажали їй здоров’я. А жінка, котра пережила дві світові війни і розпад двох імперій, понад усе воліла, щоб у сьогоднішній незалежній Україні нарешті настав мир.

Полтавська область.

На знімку: Катерину Дрюк (сидить посередині у першому ряду) з ювілеєм привітали найближчі родичі та гості.

Фото з сайту Зіньківської РДА.