Очільник Міндоходів України Олександр Клименко привітав журналістів, які були присутні в студіях відомства в областях, з прийдешнім професійним святом. Вони ж, натомість, скориставшись можливістю поспілкуватися з О. Клименком у режимі он-лайн, поставили йому низку запитань, пов’язаних з реформуванням та діяльністю новоствореного Міністерства доходів і зборів.

Відповідаючи на запитання щодо реформування (а це фактично злиття в одне підпорядкування податкової і митної служб), голова Міндоходів розповів про проблеми і труднощі, а також мету такого реформування. О. Клименко наголосив, що це важлива соціальна реформа, покликана сприяти розвитку національної економіки, створенню сприятливого бізнес-клімату в країні, забезпеченню наповнення доходної частини державного бюджету, створенню умов для розвитку підприємництва та міжнародної торгівлі. Реформування стараються проводити максимально відкрито, хоча й стикаються з проблемою ментальності двох служб — податкової та митної.

Представники ЗМІ цікавилися долею податкової міліції, на що Олександр Клименко відповів, що цю службу збережуть, щоправда, скоротили її підрозділи там, де вони неефективні. Головний акцент — на слідстві, якісних і кваліфікованих фінансових розслідуваннях.

Звичайно, наскільки виправданою та ефективною буде робота новоствореного відомства, покаже час. Але, наголосив очільник Міндоходів, головне його завдання — зробити міністерство партнером бізнесу, щоб із фіскального органу воно перетворився на сервісну службу для платників податків. Олександр Клименко сказав, що Міндоходів спільно з Міністерством освіти і науки розробляє програму факультативного курсу для учнів 9—11 класів, який формуватиме у них податкову культуру.