На Полтавщині поширюється суперечлива інформація про обставини ДТП, що сталося 1 червня в Зінькові. Тоді на 37-річну матір випускника однієї з місцевих шкіл та двох дівчат-випускниць 16 і 17 років наїхав на «Жигулях» співробітник місцевого райвідділу. Жінку довелося госпіталізувати — вона отримала перелому кісток тазу, травматичну ампутацію нігтьової фаланги руки та рвану рану гомілки. Дівчата-випускниці відбулися подряпинами рук та ніг.
Прес-служба народного депутата України Сергія Капліна з посиланням на власні джерела стверджує, що міліціонер був напідпитку, і вимагає ретельного розслідування інциденту.
Водночас правоохоронці категорично заперечують твердження про «п’яні маневри» старшого лейтенанта. За інформацією відділу зв’язків із громадськістю УМВС України в Полтавській області, одразу після того, як 1 червня близько 23-ї години надійшла інформація про резонансне ДТП, на місце виїхали слідчо-оперативна група Зіньківського райвідділу міліції та працівники прокуратури району. Офіцер міліції, який перебував за кермом власного легковика в позаробочий час і в цивільному одязі, наїхав на людей, «які рухалися назустріч... у момент роз’їзду із зустрічним транспортом». Водія одразу після ДТП у присутності слідчого прокуратури району обстежили медики. Ознак сп’яніння не виявили.
Правоохоронці припускають, що виникненню ДТП могли посприяти дощ і темрява, та остаточні висновки робити зарано. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками   ст. 286 КК України. Перевірку здійснюють працівники прокуратури району. Керівництво УМВС області також створило комісію для службового розслідування за фактом ДТП, до якого причетний співробітник міліції.
Полтавська  область.