Учорашня робоча поїздка Президента Віктора Януковича на Сумщину була досить насиченою. Розпочалася вона з відвідин навчально-тактичного полігона Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України у селі Гай Роменського району, де відбулися тактично-спеціальні навчання по застосуванню сил і засобів Державної служби з надзвичайних ситуацій і Збройних Сил України з ліквідації надзвичайних ситуацій.

 
 
 
 
 
 
 
Під час навчань відпрацьовувалися практичні дії ДСНС, Міноборони, Держлісагентства і територіальних органів цивільного захисту під час проведення пошукових, аварійно-рятувальних, піротехнічних та інших робіт у складних умовах. Зокрема, була відпрацьована ліквідація аварій на промисловому об’єкті, аварійне приземлення літака, агротехнічні роботи, аварія на хімічному об’єкті, гасіння лісової пожежі. Загалом у навчаннях було задіяно майже 400 осіб особового складу, 72 одиниці інженерної, автомобільної і спецтехніки, а також сім повітряних суден.
Після цього Президент відбув до Сум, де ознайомився з роботою обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Футбольний клуб «Барса». Унікальний спортивний комплекс, який нині святкує перші роковини свого існування, був створений з метою популяризації дитячого футболу, залучення дітей та підлітків до занять футболом, виявлення юних талантів у регіоні для подальшої передачі їх до професійних клубів України та Європи. На сьогодні у закладі безплатно навчається майже 800 юних футбольних дарувань. Високий гість схвалив соціальні проекти «Барси», зокрема навчання у ньому двох груп дітей з вадами здоров’я. Зазначимо, що школа співпрацює зі світовим грандом ФК «Барселона» — угоду про це було підписано минулого місяця. Крім того, філії «Барси» планують відкрити у більшості районів області. Перші дві з них уже цього року запрацюють у Шостці та Конотопі, а відкриття наступних чотирьох планується у 2014 році.
Після «Барси» Віктор Янукович відвідав село Степанівку Сумського району, де оглянув і ознайомився з роботою одного з найпотужніших елеваторів Європи — філії ПАТ «Компанія «Райз» у Сумській області. Тут знаходяться дві найбільші у світі сушарки, здатні за годину пропускати 750 тонн зерна. Загальна місткість елеватора становить сьогодні 490 тисяч тонн зерна. Надпотужні лінії спроможні щодоби завантажувати 54 вагони, або 3200 тонн збіжжя...
Сумська область.
Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).