Шкільне самоврядування має допомагати школярам обирати професії, на які є попит на ринку праці. Таку думку під час учорашньої зустрічі з лідерами учнівського самоврядування київських шкіл висловив Прем’єр-міністр Микола Азаров.

«Професійна орієнтація повинна закладатися саме в школі та впливати на вибір учнями своєї майбутньої спеціальності», — сказав він, наголосивши, що саме шкільне самоврядування має допомагати молоді правильно обирати професії.

При цьому глава уряду висловив думку, що молоді варто більше уваги звернути на такі професії, як учений, педагог, інженер, технолог. «Мене трохи стурбувало, що немає охочих бути вченими, фізиками, дослідниками, це ж дуже цікаво. Набагато цікавіше, не хочу нікого образити, ніж, на мій погляд, заняття журналістикою», — сказав він.

«Як у нашій школі формується професійна орієнтація наших учнів? Ким ви хочете бути? Від того, ким ви хочете бути, залежить, як наша країна буде розвиватися. Якщо всі стануть менеджерами, юристами, економістами — це надзвичайно важливі спеціальності, але хто тоді створюватиме фундамент нашого благополуччя, матеріального виробництва, хто працюватиме в галузі ІТ-технологій» — цитує главу уряду департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.