Як повідомив перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Ігор Свищо (на знімку), цьогоріч із держбюджету на поточний ремонт та експлуатаційне утримання мережі доріг загального користування державного та місцевого значення передбачено виділити 65,5 мільйона гривень, ще 7,9 мільйона — з обласного. Уже освоєно майже 28 мільйонів. На дороги та вулиці комунального значення виділено 63,9 мільйона гривень. субвенції із державного бюджету. Це дасть змогу здійснити ремонт на 934 дорожніх об’єктах, що перебувають на балансі сільських, селищних та міських рад.

Але щоб загалом поліпшити ситуацію в галузі дорожнього господарства, необхідний цілий комплекс заходів. Більшість із них стосуються змін у вітчизняному законодавстві:
— Нам потрібно зосереджувати більше коштів на обласному рівні й не розпорошувати їх по районах, як це відбувається нині. Через формульні розрахунки, якими нині визначаються обсяги субвенцій для тих чи інших населених пунктів, не можемо використати наявні гроші ефективно та в повному обсязі. І виникає парадоксальна ситуація: гроші є, однак використати їх сповна не завжди вдається. Щоб таких ситуацій не виникало, потрібні зміни в законодавстві. Обласна адміністрація уже звернулася до центральних органів виконавчої влади із відповідним проханням. Тепер чекаємо на їх рішення, — сказав посадовець.
Окрему увагу Ігор Свищо приділив якості ремонтних робіт на дорогах Закарпаття:
— Нам відомо про випадки, коли ремонти шляхів виконували із грубим порушенням технологій. Одна справа, коли взимку дорожникам треба було для уникнення руйнування асфальтного покриття використовувати відповідні сипучі матеріали, як, наприклад, щебінь. І зовсім інша, коли ями на дорогах засипали землею. Це халатність. І дорожники, які недбало ставляться до виконання своїх обов’язків, нестимуть за це відповідальність.
Фото прес-центру ОДА.