Понад двадцять школярів із Дніпропетровської області стали переможцями ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових праць. Відзначено також 27 учителів, під керівництвом яких учні досягли високих наукових результатів.

Як розповіли кореспондентові «Голосу України» в обласній держадміністрації, цього року в регіоні втричі збільшилася кількість місць для слухачів Малої академії наук — першої сходинки для юних талантів.

«Закономірно, що цілеспрямована робота дає відчутні результати, —зазначив перший заступник голови ОДА Анатолій Крупський. — Сьогодні до роботи в різних секціях Дніпропетровського відділення МАН залучено понад 13 тисяч школярів як з обласного центру, так і районів.

Прикметно, що перемогу в ІІ Всеукраїнській олімпіаді з інформаційних технологій, яка проводилася на початку 2013 року, здобули четверо учнів, двоє з яких — слухачі МАН».

Цього літа на Дніпропетровщині планується організувати 10 різнопрофільних літніх шкіл для обдарованих дітей, де підлітки зможуть і відпочити, і здобути додаткові знання. Впродовж року буде запроваджено чотири нові електронні проекти: «Мережний освітній округ», «Електронний методичний кабінет», «Електронна атестація педагогічних кадрів» і «Віртуальна майстерня Петриківського розпису». В регіоні вже діє «Електронна школа для обдарованої молоді».

В області також впроваджено систему стипендій і грантів для молодих учених, кращих учнів ПТУ, студентів та аспірантів. У 2011—2012 навчальному році обласними іменними стипендіатами стали 346 осіб.

А ще щорічно на конкурсній основі виділяється близько 20 грантів для реалізації молодими вченими наукових проектів.

Фото надане прес-службою ОДА.

Довідково

Всеукраїнський конкурс-захист наукових праць триває у три етапи: перший — місцевий, районний, другий — обласний, переможці якого з 2006 року одержують іменні стипендії, третій — участь у Всеукраїнському етапі. Переможці ІІІ етапу нагороджуються дипломами МАН України, а ті, хто посів перші місця, стають претендентами на одержання стипендії Президента України.

Заступник голови ОДА Анатолій Крупський привітав переможців конкурсу-захисту.