Перший етап реконструкції завершено на котельні «138 квартал» у Маріуполі. Модернізація об’єкта дасть змогу заощадити 20 відсотків природного газу та близько 30 відсотків електроенергії. Як розповів директор комунального підприємства «Маріупольтепломережа» Дмитро Раус, встановлено нові німецькі котли, призначені для виробництва теплоносія із максимальною температурою 115 градусів та оснащені економайзерами із коефіцієнтом корисної дії 98 відсотків. Використання саме такого обладнання дає значну економію та скорочує шкідливі викиди до атмосфери.
Модернізацію агрегатів було виконано в рамках реалізації регіональної програми реформування й розвитку житлово-комунального господарства на 2010—2014 роки. Перший етап реконструкції обійшовся в 24 мільйони гривень. Загалом у місті втілюють одразу кілька проектів — 11 теплових насосів та три геліополя,  спрямованих на заощадження енергоресурсів. Зокрема, в котельні лікарні швидкої медичної допомоги введено в експлуатацію гібридну систему отримання гарячої води, де використовується тепло одразу з кількох альтернативних джерел. 
Основними елементами системи є 60 сонячних колекторів, розташованих на відкритому майданчику, потужний тепловий насос «повітря—вода» та латентний тепловий акумулятор. Така система дала змогу налагодити безперебійне гаряче водопостачання лікарні та знизила до мінімуму споживання природного газу.
— Торік міський бюджет виділив на фінансування підприємств комунальної сфери понад 10 мільйонів гривень, із них 8,5 мільйона — на тепломережу, — зазначив міський голова Юрій Хотлубей. — Пріоритетними є самоокупні проекти. Завдяки ефективній роботі тарифи на тепло в Маріуполі не підвищувалися з 2006 року, а заробітна плата працівників підприємства перебуває на рівні, вищому за середній в місті.