Так мало буряків ще не сіяли 

В Україні закінчили сіяти солодкі корені. У Мінагропроді одразу поспішили відрапортувати про успішне завершення весняно-польової епопеї: мовляв, тривала вона під неусипним оком з керівних столичних кабінетів на Хрещатику, 24, тож на ланах — усе гаразд. У відомстві з цього приводу розповсюдили повідомлення, яке назвали «Присяжнюк: аграрії завершили посівну». У посланні сільськогосподарський міністр зазначив, що «роботи... пройшли організовано». Він наголосив, що «ми (треба думати — Міністерство. — Авт.) збільшили посівні площі під деякими культурами, забезпечили аграріїв усім необхідним — насінням, добривами, технікою тощо», й спрогнозував: тепер є усі передумови «зібрати високий урожай», адже площі під усіма сільгоспкультурами порівняно з минулим роком збільшено на 0,4%. Лише «необхідно правильно доглядати за посівами». Така ось аграрна політика...
Серед іншого М. Присяжнюк відрапортував, що «збільшено посівні площі цукрових буряків». Цьогоріч, якщо керуватися повідомленням, вони сягнули «306 тисяч га, або 106% від прогнозу». Насправді, так мало буряків, як нинішнього року, в Україні ще не сіяли. Навіть у несолодкому 2009-му під корені відвели на 16 тисяч гектарів більше. Але, як воно часто буває, на оприлюднений міністром показник також треба дивитися критично, не виключено, до збирання врожаю площі ще «усохнуть».
Тим часом скорочення гектарів під буряками не залишилося непоміченим керівництвом уряду. Аргументи Мінагропроду, що у разі перевиробництва цукру ціна на нього істотно впаде й аграріям буде невигідно вирощувати буряки надалі, прем’єра, схоже, не задовольнили. Вислухавши голів облдержадміністрацій, М. Азаров запропонував визнати незадовільною роботу Мінагропроду під час весняно-польових робіт. Відповідне рішення, повідомляє «Тиждень. ua», підтримали всі присутні на закритому урядовому засіданні міністри.