Два замки — у Старому Селі Пустомитівського району та у Тартакові Сокальського району — залишилися без господарів. Розрекламована кілька років тому передача пам’яток архітектури в концесію виявилася звичайним блефом.
Палац Урбанських в Тартакові передали на 49 років підприємцю з Волині. Інвестор обіцяв вивести пам’ятку архітектури ХІХ століття з аварійного стану, після чого відкрити туристично-відпочинковий комплекс.
Як розповіли «Голосу України» в Сокальській райдержадміністрації, хоч минуло два роки, жодних передбачених угодою робіт не виконано. Інвестор, попри запрошення, не з’являється на очі влади.
Ще один замок — у Старому Селі — збиралися відновити аж дев’ять інвесторів. Але далі обіцянок справа не пішла. Пам’ятка архітектури XVІІ століття нині нагадує купу руїн і нищиться під дощами. Від старовинного замку залишилися лише стіни, між якими селяни випасають худобу.
Кожен новий голова Львівської ОДА за традицією починає свою роботу з екскурсій старовинними замками краю, обіцяє знайти нових господарів національним пам’яткам, але роками нічого не змінюється. Ще жоден концесіонер не виконав цих зобов’язань.
Львівська область.