Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив думку, що Конституційний Суд ухвалив рішення щодо київських виборів у рамках чинного Основного Закону та законів. Однак завів законодавців у «патову ситуацію». Про це він заявив на брифінгу після погоджувальної ради.
Як відомо, КС виніс рішення, згідно з яким наступні чергові місцеві вибори, у тому числі й депутатів Київради та столичного міського голови, повинні проводитися одночасно на території всієї країни — в останню неділю жовтня 2015 року. За словами О. Єфремова, вирішити питання про проведення виборів у столиці можна не лозунгами, а відповідними законопроектами.
«Парламенту варто припинити займатися клоунадою, час від часу приймаючи постанови про проведення виборів у кожному селищі то такого числа, то іншого числа», — переконаний політик. За його словами, необхідно внести невеликі зміни в законодавство, передбачивши, що вибори в Україні проводяться одночасно по всій території. Також керівник фракції Партії регіонів зазначив, що позачергові вибори повинні проводитися, наприклад, у березні та в жовтні кожного року і, можливо, необхідно обмежувати їх проведення за рік до проведення чергових виборів.
О. Єфремов висловив думку, що після рішення Конституційного Суду України щодо виборів у Києві Верховна Рада потрапила в юридичний пат, і тому тепер потрібно приймати зміни до виборчого законодавства. «Після рішення КС ми справді потрапили в юридичний пат, коли ми самі прийняли закон, у якому нічого не сказано про дострокові вибори», — сказав він. Парламентарій закликав депутатів визнати правоту Конституційного Суду і підкоригувати вибірково законодавство. При цьому він не уточнив, чи виступатиме Партія регіонів ініціатором внесення змін до виборчого законодавства і чи розглядатиме парламент це питання найближчим часом.