Адвокати української льотчиці Надії Савченко надали всі докази її невинуватості, зібрані, в тому числі, правоохоронними органами України і нашою Службою безпеки. На цьому наголосив під час брифінгу народний депутат від «Батьківщини» Іван Крулько. Адвокати також просили змінити міру покарання із взяття під варту на домашній арешт. Надія Савченко заявила, що може відновити прийом їжі, коли опиниться на території своєї країни або в приміщенні українського посольства. Наша амбасада зі свого боку надала гарантії, що може забезпечити належні для цього умови. Однак і до такого «мінімуму для врятування життя» полонянки суд не дослухався. Хоча, з огляду на те, що є докази повної невинуватості людини в інкримінованому їй злочині, піти на такі поступки було б цілком прийнятно, вважає парламентарій.
В. Крулько поінформував, що цього разу справу розглядав суддя Артем Каспаров. За словами народного депутата, за цим служителем Феміди тягнеться «слід Магніцького», який був фактично закатований у в’язниці. Проти нього діють санкції США, Європейського Союзу і Парламентської асамблеї Ради Європи. Відтак він був упереджений стосовно Надії Савченко, оскільки вона є членом ПАРЄ від нашої країни. Адвокати вимагали відводу судді, але він сам вирішував це питання і відмовив у задоволенні клопотання.
З огляду на це та іншу кримінальну справу проти нашої співвітчизниці, яка стосується незаконного перетину кордону, В. Крулько припустив: «Ми будемо свідками подальшої деградації системи юстиції в Російській Федерації».
Колеги народного депутата по фракції, які також були на судовому засіданні в Москві, під час брифінгу підкреслили, що справа проти Надії Савченко розсипається. Саме тому її хочуть затримати ще на три місяці за ґратами, щоб знайти нові докази її винуватості. Отже, згідно з рішенням суду, вона залишиться під арештом до 13 травня. Коли оголошували це рішення, був 60-й день голодовки Надії. Вона дуже схудла і змарніла, їй важко рухатися і підніматися. Її мати, побачивши свою доньку, вигукнула: «Мою дитину перетворили на мумію». Однак ув’язнена залишається сильною духом і обіцяє не припиняти голодовку, аж доки її не вивезуть додому так само, як і викрали, або доки не загине.