Шановні друзі!
Щиро вітаю вас з річницею створення Українського товариства глухих!
Складно переоцінити діяльність вашої організації, що займається важливою справою — створенням доступного середовища для людей з обмеженими можливостями, вираженням їх поглядів і захистом прав, реабілітацією та інтеграцією в суспільство.
Уже вісім десятиліть товариство активно сприяє громадянам з порушеннями слуху в здобутті освіти та професійної підготовки, зайнятості та працевлаштуванні, якісного медичного обслуговування і соціального забезпечення, доступності об’єктів соціальної та транспортної інфраструктури, закладів культури.
Переконаний, що ваша активна життєва позиція й надалі впливатиме на суспільну свідомість, привертаючи увагу до проблем інвалідів. Ви подаєте приклад милосердя до людей з обмеженими фізичними можливостями, сприяєте збереженню загальнолюдських цінностей в країні.
Бажаю вам здоров’я, щастя та успіхів, впевненої ходи обраним життєвим шляхом!
Голова Верховної Ради України Володимир РИБАК.
 ЯК У НИХ?
 В Америці та багатьох країнах Європи особи, які працюють з громадою, зобов’язані знати мову жестів. І таксист, і поліцейський дадуть відповідь жестами. У складних випадках викликають сурдоперекладача. Телеканали рясніють титрами.
 На Заході глухонімих спеціально залучають на точні, копіткі роботи в електроніці, автомобілебудуванні. Це старанні працівники, які не відволікаються на сторонні звуки, балачки.