Голова Верховної Ради України Володимир Рибак з нагоди Міжнародного дня захисту дітей відвідав святкові заходи в місті Буча та селищі міського типу Бородянка Київської області.

Вітаючи учасників свята в парку відпочинку в Бучі, В. Рибак висловив щире задоволення можливістю побачити творчі досягнення дітей міста, привітав присутніх зі святом, започаткованим матерями у 1949 році.

«Від того, якими виростуть діти, залежить майбутнє нашої держави», — наголосив він і додав, що «саме дітям у майбутньому жити в заможній квітучій країні, а сьогодні маємо зробити все для їх належного розвитку». Він нагадав, що 2013-й за ініціативою Президента України оголошено Роком дитячої творчості.

«Виховання дітей має бути щоденним першочерговим завданням, а не здійснюватися за залишковим принципом», — сказав керівник парламенту, ще раз підкресливши, що нині треба оточити дітей постійною турботою, «щоб свято у кожної дитини було щодня».

Також В. Рибак побував на районному святі «Цвіт дитинства» в Бородянці. Голова Верховної Ради разом із керівництвом Київської області привітав і вручив цінні подарунки учням, які досягли найкращих результатів у навчанні, спорті, вибороли перемоги в учнівських олімпіадах різних рівнів.

Керівник парламенту відкрив Міжнародний щорічний фестиваль майстрів авіамодельного спорту на летовищі біля Бородянки. Вітаючи учасників і гостей свята, В. Рибак зазначив, що в небі біля Бородянки втретє відбуваються змагання кращих пілотів та конструкторів із 15 держав Європи та Азії, і, за його словами, це один із найбільших авіамодельних майданчиків у СНД. Цей фестиваль, наголосив він, сприяє підвищенню престижу авіамодельного спорту, популяризації технічних видів спорту, зокрема авіамоделізму, а головне — заохочує молодь до здорового способу життя.

В. Рибак побажав учасникам «безхмарного неба, і щоб кількість злетів збігалася з кількістю приземлень». Оглянувши представлені моделі та їх роботу в повітрі, Голова Верховної Ради наголосив, що «сьогодні ми всі ще раз переконалися в тому, що авіація, літаки різних марок і конструкцій не залишають байдужими багатьох людей».

Прес-служба Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак, голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк під час святкування в Бучі Всесвітнього дня захисту дітей.

Свято «Цвіт дитинства» в Бородянці.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.