Третій рік поспіль міська рада Вінниці проводить конкурс соціально важливих проектів серед громадських організацій міста і щоразу збільшує суму коштів для переможців. У нинішньому році для відзначення переможців виділено 250 тисяч гривень.
За ці кошти буде профінансовано 14 проектів із 26-ти, які надіслали на конкурс 20 громадських організацій. Переважна більшість із них спрямована на реалізацію соціального захисту окремих категорій городян. Громадська організація «Гармонія», що опікується людьми з фізичними обмеженнями, планує втілити в життя проект «Соціальний туризм на інвалідних візках». Його мета — надати можливість інвалідам на рівні з іншими подорожувати нашою державою. «Мистецтво без бар’єрів» — така назва проекту громадської організації «Паросток». Він сприятиме розвитку творчих здібностей молодих людей з інвалідністю. У місті мають намір створити центр «Батьківство — в радість», де надаватимуть психологічну підтримку і супровід сім’ям, які всиновили дітей. Буде продовжено навчання комп’ютерної грамотності людей пенсійного віку «Вік живи — вік навчайся». Названі проекти планує реалізувати громадська організація «Центр Поділля-Соціум».
— Грантові програми є стимулом для громадських організацій і працюють на розвиток громадянського суспільства, — сказав міський голова Вінниці Володимир Гройсман під час відзначення переможців. — Для нас важливо, що громадські організації презентують свої ідеї, бачення шляхів вирішення тих чи інших питань, які є важливими для громад. Згодом проведемо зустріч із представниками організацій, які отримали гранти, щоб обговорити плюси та мінуси реалізації проектів, визначити, які з них можуть працювати далі, а яким потрібна додаткова підтримка.