Загальне фінансове забезпечення дитячої оздоровчої кампанії на Прикарпатті становитиме цього року 19,8 мільйона грн., що майже на три мільйони більше, ніж торік.
Такі цифри на черговому засіданні колегії облдержадміністрації назвав заступник голови ОДА Роман Іваницький. За словами посадовця, протягом літа оздоровчими та відпочинковими послугами має бути охоплено не менш як 57% дітей, які проживають в області. Стовідсотково буде оздоровлено сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також — з родин, потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи. В області забезпечать відпочинком 70% хлопців та дівчат із багатодітних і малозабезпечених сімей та половину дітей-інвалідів, які здатні до самообслуговування.
Понад 14 тисяч осіб проведуть свої канікули в місцевих стаціонарних закладах оздоровлення та відпочинку. 72 тисячі дітей перебуватимуть у денних пришкільних таборах, дитячих закладах праці і відпочинку й наметових містечках.
Загалом на території Івано-Франківщини впродовж літніх канікул працюватиме 770 різноманітних дитячих оздоровчих закладів.
Івано-Франківська область.