Футбол. У зв’язку з переходом Олександра Хацкевича на роботу тренером збірної Білорусі стала вакантною посада наставника «Динамо-2» (Київ). Керівництво клубу не зволікало з призначенням нового тренера. Ним став колишній форвард клубу Вадим Євтушенко.
У складі київського «Динамо» він ставав чемпіоном СРСР 1980-го, 1981-го, 1985-го, 1986 років і володарем кубка країни 1982-го, 1985-го, 1987 років. У чемпіонатах Союзу за динамівців провів 245 матчів, забив 59 м’ячів.
У складі столичного колективу виграв Кубок володарів кубків УЄФА-1986. Тоді у фіналі динамівці перемогли мадридський «Атлетіко» — 3:0. Один із м’ячів забив саме Вадим Анатолійович.
Зіграв Євтушенко сезон у «Дніпрі», шведських клубах. Зокрема, в складі стокгольмського АІКа, в якому провів чотири роки, став чемпіоном і володарем кубка Швеції. Його персоною зацікавився навіть шведський король, який видав указ про можливість українцеві грати без квоти легіонера, тобто на рівні місцевих гравців. Цей випадок промовисто ілюструє шведський період у яскравій кар’єрі українського футболіста.
Як тренер Вадим Анатолійович успішно працював у чотирьох шведських клубах, кіровоградській «Зірці», полтавській «Ворсклі». Був асистентом тренера в національній збірній України. Зарекомендував себе авторитетним футбольним телеекспертом і коментатором.