29 травня в Дубенському районі на Рівненщині відбулися відкриті збори працівників «Смигаторфу» у зв’язку зі зміною менеджменту підприємства без згоди колективу, а також тиском на робітників і спробами довести підприємство до банкрутства. Працівники занепокоєні тим, що ці дії можуть призвести до ліквідації сотень робочих місць, а район та область залишаться без головного бюджетоутворюючого підприємства.
На зборах одностайно ухвалено звернення до керівництва країни, профільного міністра та керівників місцевих органів влади з вимогою не допустити зміни форми власності дочірнього підприємства «Смигаторф».
«Ці дії можуть спричинити негативні зміни фінансового стану підприємства, зниження виробництва та скорочення робочих місць. Вимагаємо не допустити звільнень працівників, порушення їхніх трудових прав, затримки з платнею та збільшення відпускної ціни на торфобрикет для пенсіонерів та соціально незахищених верств населення», — йдеться у зверненні колективу.
Під час зборів колектив звернувся до в. о. директора підприємства Григорія Маноєва з вимогою пояснити, що стало причиною різкого зниження фінансово-економічних показників підприємства. Адже ще минулого місяця, допоки його не було призначено на посаду, на рахунках ДП «Смигаторф» було майже 3 мільйони гривень, а нині коштів не вистачає навіть на платню колективу. Окрім цього, працівники поцікавилися, що стало причиною укладення договору з невідомою фірмою Торговий дім «Трейд центр», яка розташована в Києві і має буцімто реалізовувати продукцію підприємства, і це попри те, що левова частка продукції реалізується в межах Рівненської та суміжних з нею областей.
Люди наголосили, що за час укладення цієї «угоди» «Смигаторф» не отримало жодної копійки від співпраці з Торговим домом. Колектив також поцікавився, навіщо було відкрито третій банківський рахунок підприємства, через який, можливо, фіктивно вимиватимуть кошти підприємства, аби довести його до банкрутства. 
Людей підтримали свободівці — народні депутати України Анатолій Вітів, Юрій Сиротюк, Олег Осуховський та депутат Рівненської облради Олексій Бучинський. Вони повідомили колективу, що представники ВО «Свобода» у Верховній Раді України зареєстрували законопроект про неприпустимість приватизації дочірнього підприємства «Смигаторф», а також звернулися із запитом до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, в якому вимагають не допустити банкрутства підприємства, зміни його форми власності та звільнень працівників.
Прес-служба Рівненської ОО ВО «Свобода».