«Це світове підтвердження унікальності українського народного мистецтва й важлива складова інтеграції України в міжнародний простір». Таку заяву під час робочої поїздки Дніпропетровщиною зробив народний депутат України, член фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко.
У рамках поїздки парламентарій відвідав Петриківку, побував у тамтешньому Будинку дитячої творчості й навіть узяв участь у майстер-класі з Петриківського розпису. На його думку, дуже важливо, що сьогодні цей унікальний вид народної творчості розвивається й популяризується, виводиться на європейський і міжнародний рівні. І те, що ця робота ведеться під керівництвом віце-прем’єр-міністра України, голови Дніпропетровської обласної організації Партії регіонів Олександра Вілкула, робить її максимально ефективною.
Сьогодні в багатьох вишах і центрах позашкільної роботи регіону діють гуртки і факультативи з навчання цього самобутнього прикладного мистецтва — в рамках роботи зі збереження розпису як унікальної складової національної культурної спадщини.
«Для мене це був перший урок Петриківського розпису, — зазначив Вадим Колесніченко після майстер-класу в Будинку дитячої творчості. — Раніше мені вже доводилося чути про цей вид мистецтва, але ніколи не думав, що сам зможу намалювати щось схоже. Листівку, зроблену власноруч, я покажу своєму синові. Сьогодні в рамках соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича велика увага приділяється підтримці й розвитку дітей, всебічній допомозі центрам дитячої творчості».
Завершуючи свій візит на Дніпропетровщину, народний депутат поділився враженнями від спілкування з її мешканцями. Відзначив, що побачив тут те, що в принципі не очікував побачити, оцінив способи, за допомогою яких в області розв’язують проблеми людей. І пообіцяв бувати в регіоні частіше.
Дніпропетровська область.
 
Довідково
 
У березні з ініціативи Олександра Вілкула в рамках масштабного міжнародного промо-туру із просування петриківського мистецтва за кордоном було проведено Тиждень Петриківського розпису у Брюсселі, у травні — в Кувейті. Нині ведуть перемовини з Китаєм та Японією. 10—14 червня у штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі відбудеться виставка «Петриківський розпис — цвіт традицій»: буде представлено 55 робіт. У кожному населеному пункті, де зупинятиметься делегація, майстри Петриківського розпису проведуть майстер-класи, ознайомлять усіх бажаючих з унікальною технікою нанесення малюнка.