В Івано-Франківській області мешкає 56 660 ветеранів та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
За словами директора департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації Ярослава Лагана, у територіальних центрах соціального обслуговування ветеранам війни, членам родин загиблих і померлих військовослужбовців надається більш як 40 видів соціальних послуг. У їх переліку — придбання та доставка харчових продуктів, медикаментів, промислових товарів, оплата платежів, оформлення документів на отримання субсидій, допомог, пільг, обробіток земельних ділянок тощо.
Також посадовець повідомив, що цього року вже 623 ветерани за направленням закладів охорони здоров’я пройшли санаторно-курортне лікування. Шість інвалідів війни з початку року отримали спеціалізовані автомобілі, 96 — телефони, десятьом відремонтували житло.
Проте проблемними залишаються питання забезпечення квартирами афганців, фінансової підтримки громадських організацій ветеранів на місцях, надання їм приміщень, необхідних для здійснення статутних завдань, виділення земельних ділянок для індивідуального будівництва.
Вл. інф.