Водне поло. Успішно завершився сезон 2012/2013 для львівського «Динамо». Ця команда та її тренер Ігор Зінкевич (на знімку) до здобутого раніше Кубка країни додали ще й чемпіонські медалі.

Після вкрай важливої перемоги над маріупольським «Іллічівцем» (9:7) у завершальному турі у Львові, либонь, не залишалося тих, хто вірив, що динамівці не виграють у «Слобожанця» (Харків) і віддадуть першу сходинку команді з Маріуполя. Сенсації не сталося. Ватерполісти львівського «Динамо», перемігши харків’ян з рахунком 21:11, офіційно оформили чемпіонство. Золоті медалі галичани поклали у Кубок України, який здобули у своєму басейні торік.
Окрилені успіхом, львів’яни не могли порушити добру ватерпольну традицію. Головний тренер команди Ігор Зінкевич одразу після фінальної сирени опинився у воді. Щоправда, він таку ситуацію передбачив, адже встиг витягнути з кишень мобільний телефон і гаманець, а також скинути взуття. Сміху та емоцій було хоч відбавляй.
Після завершення усіх поєдинків голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шевчук привітав команду з чемпіонством, а також нагородив найкращі три клуби першості медалями.
А далі було обливання шампанським та історичне фото. Окрім Вадима Скуратова та Дмитра Лавришинця, а також тренерів команди Ігоря Зінкевича та Юрія Гайдаєнка, усі гравці команди вперше приміряли золоті медалі. Востаннє «динамівці» обходили своїх конкурентів ще у чемпіонаті 1995 року. До нового тріумфу довелося пережити різні часи. До речі, дехто з теперішніх чемпіонів України народився саме того «золотого» року.
У динамівців чудова оборона.
Фото Євгена КРАВСА.