Україна докладає максимум зусиль для виконання критеріїв, пов’язаних із підписанням Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович на зустрічі з віце-президентом Європейського парламенту Яцеком Протасєвичем.
Україна, заявив глава держави, надає особливого значення діалогу з Європейським Союзом та Європарламентом і виступає за активізацію цих стосунків. Віктор Янукович висловив переконання, що політичні сили і громадянське суспільство мають об’єднати свої зусилля задля досягнення успіху в питанні євроінтеграції.
Президент, як повідомляє його прес-служба, підкреслив, що Україна очікує ухвалення позитивного рішення на саміті «Східного партнерства», який відбудеться у Вільнюсі в листопаді поточного року. У свою чергу віце-президент Європейського парламенту Яцек Протасєвич передав главі держави вітання Президента Європарламенту Мартіна Шульца і подякував Віктору Януковичу за його особистий внесок у підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.
 
Цитата 
 
Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ:
 
«Для кінцевого успіху вкрай необхідні активні, злагоджені дії не тільки всіх гілок влади, а й опозиції і, безумовно, громадянського суспільства. Дуже важливе відчуття спільної платформи європейського вибору України».