2136 дітей і підлітків Дніпропетровщини взяли участь в обласних конкурсах з інформаційних технологій, проведених у 2012-2013 навчальному році місцевим центром науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді. Їх призерами стали 67 представників Дніпропетровська, Кривого Рогу, Нікополя, Павло-града, Жовтих Вод, Орджонікідзе, Криворізького і Софіївського районів.
Великий інтерес викликали змагання з web-дизайну, офісного й графічного програмування, комп’ютерної графіки, анімації, макетування і верстки, інформаційних технологій «Мікроша», а також обласна інтернет-олімпіада.
Як розповіли кореспондентові «Голосу України» в обласній держадміністрації, сьогодні понад 32 тисячі учнів (12 відсотків усіх школярів області) займаються в гуртках науково-технічного напряму. Одним з найбільших позашкільних навчальних закладів цього профілю став обласний центр науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді, де займаються близько 1200 осіб. «Він став центром пошуку, розвитку і підтримки обдарованих дітей, — зазначає начальник управління департаменту освіти і науки ОДА Валентина Середня. — Саме тут формується майбутня технічна еліта регіону й держави».