Учора з віце-президентом Європейського парламенту Яцеком Протасєвичем, окрім Голови Верховної Ради, також зустрілися Президент Віктор Янукович та Прем’єр-міністр Микола Азаров.

Глава уряду, зокрема, зазначив, що, попри послаблення зовнішніх ринків збуту продукції, Україна розраховує на економічне зростання у 2013 році.

«Економіка України переживає значні труднощі, які передусім пов’язані з послабленням наших зовнішніх партнерів, зокрема і Євросоюзу, оскільки рецесія у ЄС впливає на наш товарообіг — він зменшується. Уповільнення темпів зростання і Азії також впливає на наші традиційні ринки. Ми сподіваємося виправити ситуацію і до кінця року вийти на економічне зростання», — зазначив М. Азаров.

 

Яцек Протасєвич, у свою чергу, подякував Миколі Азарову за підтримку місії Пета Кокса і Александра Квасневського. «Від імені президента Шульца я хочу подякувати вам за вашу щиру підтримку місії Квасневського-Кокса», — сказав він. «Місія Квасневського—Кокса — це унікальна місія. Вона використала всі свої можливості, на мій погляд, на 100 відсотків. Вони 15 разів зустрічалися з Президентом України, 15 разів вони зустрічалися з Прем’єр-міністром, вони багато разів зустрічалися із представниками опозиції та Юлією Тимошенко», — зауважив Прем’єр-міністр України.