У невеличкому селі Сиваське Новотроїцького району Херсонщини «Голос України» — незаперечний лідер із передплати. І це — завдяки листоноші місцевого відділення зв’язку Раїсі Козик.

Раїса Іванівна, пропрацювавши на пошті 36 років, цінує унікальну можливість першою ознайомитися з найцікавішими новинами на шпальтах періодичної преси. Саме в «Голосі України» знаходить максимум корисної інформації. Обходячи село, вона розповідала землякам гарячі новини. Згодом у селі з’явився такий собі неформальний клуб шанувальників парламентського видання.
— «Голос України» в Сиваському передплачують десятиліттями, тож люди старшого віку вже й не уявляють свого життя без свіжого номера улюбленої газети, — каже Раїса Козик.
— Шанувальників «Голосу України» агітувати за газету вже давно не треба, — зізнається поштарка. — А от сільська молодь взагалі жодних видань не передплачує, задовольняючись Інтернетом та телебаченням. На мою думку, газетам треба друкувати більше цільових матеріалів для завоювання цієї специфічної читацької аудиторії.
За рейтингом регіональної дирекції «Укрпошти», Раїса Іванівна — одна з кращих листонош Херсонщини. Та оскільки її незаперечні успіхи в організації передплати мають зворотній бік медалі у вигляді додаткового стосу газет, які зв’язківець щодня розносить по хатах (це займає не менш як чотири години), редакція «Голосу України» спільно з «Херсонпоштою» вирішила видати Раїсі Козик нову зручну сумку для кореспонденції та набір інших подарунків. У свою чергу директор «Херсонпошти» Михайло Вертман від душі побажав підлеглій завжди залишатися ентузіасткою, сповненою молодої енергії та нових ідей.
На знімку: листоноша із Сиваського Раїса Козик із подарунками від «Голосу України».
Фото автора.